T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

ALTIN BİLEZİK E-TWİNNİNG PROJESİ

 

Okulumuz öğretmenlerinden Betül Türkan ve Derya Beyhan'ın katılımcı olarak katıldığı "Altın Bilezik" projesi; Türkiye'den Bursa, Eskişehir, Aydın, Antalya illerinde görev yapan özel eğitim öğretmenleri tarafından, öğrencilerin özgüvenlerini, sosyal gelişimlerini desteleyerek, yeterliliklerini kendilerine ve çevrelerine gösterme imkanı tanımayı hedefleyen projemizi başarıyla gerçekleştirdik.

Özel gereksinimli çocukların yeteneklerini gösterebilecekleri sosyal çevrelere ulaşmakta problem yaşadıkları ve öğrenilmiş çaresizliğe düştüklerini gözlemledik. Proje içeriklerini müfredata uygun tekniklerle, tekstil atölyesinde, seramik atölyesinde ve görsel sanatlar atölyesinde gerçekleştirebileceğimiz etkinliklerden seçtik.

Her ay, ortaya çıkan ürünlerle belirlenen üç farklı kurum ziyareti planladık. Öğrencilerin sosyal ve duyuşsal becerilerini, özgüvenlerini geliştirmek için kendilerini ve ürünlerini tanıtmaları istedik.
   

 Proje sürecinde, projeye katılan tüm öğrencilerin; müfredatta yer alan motor becerileri, dikkat süreleri, sorumluluk alma, özgüvenleri, iletişim becerileri, el göz koordinasyonları desteklenecektir.

Projemizin tanıtım videosuna https://youtu.be/YPX3i3UZBZo linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin final ürününe https://youtu.be/35pib-OAvUg linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin tüm detaylarına https://twinspace.etwinning.net/210903/home linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 09.01.2023 15:52 - Görüntülenme: 160
  Beğen | 0  kişi beğendi