T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

OTİZMİN PİCASSOSU

Okulumuz öğretmenlerinden Ramadan ÇETİN ve Müge ŞENOCAK'ın yürütücülüğünü yaptığı "Otizmin Picassosu" projesi; Türkiye'den Konya, Bursa, Ordu, Bitlis, Ankara illeri ile Romanya ve Polonya 'da özel eğitim okullarında görev yapan öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşen projemiz başarıyla sonuçlandı.

 

Ünlü ressam Georgia O' Keeffe "Hakkında söyleyecek kelime bulamadığım, başka hiçbir şekilde ifade edemeyeceğim şeyleri, renkler ve şekiller ile ifade edebileceğimi fark ettim." Sözünden hareketle, otizmli bireylerin birçoğunun kendilerini ifade edemedikleri durumlarda sanat aracılığıyla daha rahat ifade ettiklerini gözlemledik.
    Otizmli bireyler duygu ve düşüncelerini genellikle kübik tarzda çizimlerle ifade etmektedirler. Bu nedenle kübik tarzıyla dünyaca ünlü ressam Picasso'nun eserlerini projemiz için tercih etmiş bulunmaktayız. Projemizde Picasso'nun en ünlü eserlerini otizmli bireylerin Görsel Sanatlar eğitimi müfredatında yer alan tekniklerle birleştirerek onların bakış açılarıyla yeniden oluşturulmasını sağladık.
    Proje sürecinde, projeye katılan tüm otizmli öğrencilerin; müfredatta yer alan motor becerileri, dikkat süreleri, sorumluluk alma, özgüvenleri, iletişim becerileri, el göz koordinasyonları desteklendi.

 

Projemizin tanıtım videosuna https://youtu.be/SL7uYYm2yt4 linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin e-sergisine https://padlet.com/esraarin/d4la0dfxbcg1uxq0 linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin e-kitabına https://www.flipsnack.com/9C9BA6AA9F7/oti-zi-mli-bi-reyler-ku-bi-k-tarzda-c-i-zi-yor-proje-hakkin.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin e-gazetesine https://twinspace.etwinning.net/files/collabspace/7/07/007/203007/images/b07445e49.jpg  linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin tüm detaylarına https://twinspace.etwinning.net/203007 linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2023 - Güncelleme: 10.01.2023 11:45 - Görüntülenme: 132
  Beğen | 0  kişi beğendi