T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Şbt

Bursa Doğal Hayatı Koruma Gönüllüleri ve okulumuz işbirliği ile okulumuzun bahçesine 100 Adet leylandi fidanı diktik.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini geride bıraktık. Çocuklarımıza başarılarının devamını dileriz. İkinci döneme sağlıkla kavuşmak dileğiyle iyi tatiller..

Ock

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kantinciler Odası Başkanlığı tarafından organize edilen GEZEN KANTİN okulumuzu ziyaret ettil. Özel çocuklarımız kantinin tadını çıkardılar. Emekleri için teşekkürler..

Ara

YENİ YILIN SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK VE BARIŞ GETİRMESİ ÜMİDİ İLE OKULUMUZDA  ATÖLYE ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE YIL BOYUNCA ORTAYA KOYDUKLARI ESERLERİ İLE SERGİMİZİN AÇILIŞINI YAPTIK.  BİRBİRİNDEN GÜZEL VE BÜYÜK EMEKLERLE OLUŞTURULAN BU SANAT ESERLERİNİ GÖRMENİZ İÇİN SİZLERİ DE OKULUMUZA BEKLERİZ. SERGİMİZ CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK OLACAKTIR. EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ..

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri kapsamında ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel ''Cumhuriyetin Özel 100'leri '' programını Tayyare Kültür Merkezi 'nde gerşekleştirdik. Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulunun  yanı sıra Nursel Çağlar Anadolu Lisesi ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesinin de öğrencilerinin katıldığı İl Programında özel öğrencilerimiz her alanda başarılı örnekler sergileyerek seyircilerden tam not aldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı için bugün kutlanmaktadır.

Bugün, öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında okulumuzda gerçekleştirdikleri farklı etkinliklerle farkındalık çalışması yürüttü. Okul Müdürümüz Ali ÇILGIN'ın açılış konuşması ile başlayan program, Nursel Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin konseri , şiirler ve gösterilerle devam etti. En son Şapka Tasarım Yarışmasında kazananlar ödüllerini aldılar.

Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri tüm etkinliklerde, en büyük engelin aslında sevgisizlik olduğunu, renklerimizle beraber çok güçlü olduğumuzu tüm okula vurgulamış oldular.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında , Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğünden Doktor İnna AKINCI ve Çocuk Gelişim Uzmanı Ümmügül ANIL'ın katkıları ile Anne Çocuk etkinliğimizi gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz..

Ara

Yildirim Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Yasin YILDIZ tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında, bugün tüm velilerimize yönelik  Özel Gereksinim Grupları ve Engelli Hakları konulu seminer verilmiştir.

Kas

Eğitim camiasının tüm fedakar neferlerinin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kas

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten , bugün sahip olduğumuz herşeyin yolunu açan , çağdaşlığın sembolü olan Mustafa Kemal Atatürkün sonsuzluğa göçüşünün 85. yıldönümü... Onun 1938'de sona eren maddi hayatı , şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor. Ölümünün 85. yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz..

Kas

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından, öğrenci velilerine yönelik olarak "Olumlu Davranış Geliştirme" ve "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konularında seminer düzenlenmiştir.

Ekm

Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü oluşturmak ,koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etmek ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla okulumuzda öğretmenlerimiz, Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrencilere anlatarak ve uygulayarak deprem tatbikatını gerçekleştirdik.

Ekm

Sağlığımız için, temizlik kurallarına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda okulumuzda temiz ve düzenli bir eğitim ortamı oluşturulması ve hijyenin sağlanması için, tüm çalışan yardımcı personelimize Yıldırım Halk Eğitim Merkezi  işbirliği çerçevesinde 'Hijyen Eğitimi' seminerini yaptık. Temiz bir ortamda  yaşamak; insanlarda mutluluk ve huzur duygusunu uyandırır. Bu sebeple; SAĞLIKLI, MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLERİZ..

Ekm

Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir. Tecrübelerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz, bizlere her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Yaşlılarımıza günümüzde gösterilecek olan sevgi ve saygı, toplumsal huzuru ve milli birliği arttıracaktır. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak hepimizin görevidir.        Bu duygularla, tüm yaşlılarımızın “Yaşlılar Günü” nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ederiz.